Opstellingen om inzicht te krijgen in je gezinsdynamiek

Een individuele opstelling is voor iedereen die kinderen heeft, zelf ooit kind is geweest of die met kinderen leeft of werkt.

Voor ouders is een individuele opvoedopstelling een unieke manier om te kijken naar de onderliggende oorzaak van het gedrag van je kind. Deze methode gaat voorbij aan het 'praten over'. 

Word je geraakt door het gedrag van je kind? Loop jij ergens in vast? Voel je dat er iets blokkeert tussen jou en je kind en begrijp je niet waarom?

We werken tijdens een individuele opvoedopstelling een-op-een met vloermatjes, welke worden neergelegd voor de verschillende gezinsleden. We kijken naar de diepere laag. 

Je gaat voelen, zien en aan den lijve ervaren wat er gebeurt tussen jou en je kind en/of andere gezinsleden. De werkelijke oorzaak wordt duidelijk. Hierdoor weet je wat je kind nodig heeft en wat jij kunt doen als ouder. 

Een opvoedopstelling wordt alleen met de ouder gedaan. Kinderen hoeven niet mee te komen en worden dus niet onnodig belast. Wanneer jij als ouder in jezelf tot een oplossing komt werkt dit ook door naar je kind. 

Een individuele opstelling is ook erg waardevol voor mensen die zelf geen kinderen hebben. Je bent namelijk wel zelf kind geweest! En ook jij kunt met een opstelling zaken gaan onderzoeken waar je tegenaan loopt. Bijvoorbeeld in relatie met een ander, in je werk of een persoonlijk thema.

  

"Maybe you are searching among the branches, for what only appears in the roots" 

- RumiBij Lianne heeft een licentie om te werken volgens de methode van de Individuele Opvoedopstellingen®  en is aangesloten bij stichting SION: Stichting Individuele Opvoedopstellingen Nederland.