Praktijk voor kinderen, jongeren en ouders

Over Lianne

Mijn naam is Lianne Kortenoeven-Gerrits en ik ben 37 jaar oud. Ik woon in Asten samen met mijn man Dennis en mijn kinderen Senn en Tim. 

Al van jongs af aan heb ik de wens gehad met kinderen te werken. Kinderen zijn vanuit hun kern zo puur en open. Ze zijn van nature positief, liefdevol en veerkrachtig. Nadat ik zelf kinderen kreeg kon ik er niet meer omheen; dit is wat ik wil doen. Kinderen, jongeren en ouders begeleiden naar meer geluk.  

Mijn eigen praktijk Bij Lianne bestaat sinds januari 2016. Ik heb de opleiding tot Kindercoach gevolgd aan de Academie voor Psychodynamica. Daarna de opleiding tot Kindertolk® bij Janita Venema van Zienderogen Beter. Momenteel ben ik bezig met de training Opvoedopstellingen. Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk werk ik ook op de locatie van het OKC-Asten (Ouder Kind Centrum Asten).

Ik heb een natuurlijke connectie met kinderen en vind het ontzettend dankbaar om in de ontwikkeling van kinderen en jongeren een bijdrage te mogen leveren. Nadat ik gestart ben als kindercoach werd ik me al snel bewust van de bijzondere verbinding tussen ouders en kinderen. Hoe het hele gezin als systeem met elkaar samenhangt. En hoe kinderen kunnen reageren op - en uiting kunnen geven aan iets wat bij de ouder speelt.  

Vandaar dat ik me in de loop van de jaren steeds meer ben gaan verdiepen in het gezin als systeem, en in het begeleiden van ouders hierin. Bij sommige hulpvragen is de begeleiding van het kind voldoende. Een andere keer blijkt de begeleiding van de ouder het belangrijkste te zijn. 

Mijn missie is het brengen van verbinding. Het versterken van de verbinding binnen het gezin. En het versterken van de verbinding met jezelf. Hoe groot of klein je ook bent. Je verbinden met je kern. Teruggaan naar wie je echt bent. 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf